In het jaar 2000 vierde Huvec Klimaatbeheersing B.V. haar twintigjarig bestaan. In deze twintig jaar heeft Huvec verschillende ontwikkelingen doorgemaakt. [showroom] Zo bestonden in 1980 de hoofdactiviteiten slechts uit spouwisolatie en het plaatsen van glas.
Inmiddels zijn daar verschillende activiteiten aan toegevoegd en op dit moment behoort Huvec zelfs tot de breedst georiŽnteerde bedrijven op het gebied van klimaatbeheersing.

Maak kennis met het bedrijf dat voor de meest speciale vragen op het gebied van klimaatbeheersing een antwoord klaar heeft.

[vulgat spouwisolatie] Zoals hiervoor al beschreven werd, is Huvec in 1980 begonnen met spouwisolatie en het plaatsen van glas. Voor spouwisolatie wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de vier bekende materialen: de twee schuimen, UF-schuim en PU-schuim, de PS-schuimparels en de wolvlokken. Al gauw kwam hier het industrieel isoleren bij: het vervaardigen van isolatiematrassen voor flenzen en afsluiters, maatwerk dat met de hand vervaardigd werd tot een goed isolerend product. Korte tijd hierna werd ook vloerisolatie en dakisolatie in het pakket opgenomen. In 1983 is nog de zonwering hieraan toegevoegd en draaide Huvec met een compleet isolatiepakket. Een belangrijk onderdeel op het gebied van de zonwering zijn de zonweringsinspecties voor vastgoedmanagers. Ook kleinschaliger vinden er reeds zonweringsinspecties plaats voor verschillende basisscholen.

[hoes] Sindsdien is er veel kennis vergaard rond de isolatie van woningen, gebouwen, loodsen en ook scheepswanden. In twintig jaar zijn er ook veel specifieke aanvragen geweest omtrent isolatie, waaronder woningen met ernstige vochtproblemen, maar ook bijvoorbeeld het aanbrengen van isolatiemateriaal ten behoeve van drijvers van waterfietsen. De isolatiewerkzaamheden voor de Tweede Heinenoordtunnel, het isoleren van de mallen voor de betonelementen, kunnen zeker een bevestiging genoemd worden in de diversiteit van Huvec op het gebied van isolatie. Een kroonstuk is in de afgelopen-jaren ontwikkeld toen Albert Heijn Huvec verzocht een hoes te ontwikkelen voor het verstransport. Temperatuurgevoelig fruit wordt samen met diepvriesproducten vervoerd in een koelwagen, waardoor er veel kwaliteitsverlies plaatsvindt bij het fruit. Denk maar aan de bananen die bruin worden. Door gebruik van de Huvec isolatiehoes, die gemakkelijk over de rolcontainer geplaatst kan worden, ondervindt het fruit geen hinder van lage temperaturen of temperatuursschommelingen.

[supersorp] Naast de isolatiewerkzaamheden heeft Huvec ook nog een aparte afdeling, Supersorp, die zich richt op de absorptie van vloeistoffen. Een product dat door Supersorp ontwikkeld is, is de absorptiemat, die vloeistoffen op waterbasis kan opnemen. Zo is de "Deurmat" te gebruiken in geval van wateroverlast zodat een bepaald vertrek beschermd kan worden tegen water. De absorberende werking van de mat zorgt er niet alleen voor dat er water wordt opgenomen; door de zwelling van de mat vormt het ook een tijdelijke dam in de deuropening. Ook heeft Supersorp producten in haar pakket voor de absorptie van olie.